maanantai 4. elokuuta 2008

Virheestä aloittaminen

Tarkoitukseni on tehdä mahdollisimman paljon virheitä. En halua todistaa maailmalle mitään, vaan haluan opettaa hartioitteni yläpuolella möllyvälle lihakasalle, että se on ainoa tapa saada mitään aikaiseksi. Raukkaa kun on ohjelmoitu välttelemään virheitä, mitä se ei omaksi vahingokseen tiennyt suureksi valheeksi. Ketään ei tietysti voida syyttää tästä ohjelmoinnista vaan kyseessä on monimutkainen yhdistelmä erilaisia syntyperäisiä ominaisuuksia, jotka kokonaisuutena luovat perustavanlaatuisen virheen järjestelmässä.

Ilmeisesti kyseinen virhe on jotakuinkin kaikissa ihmisissä. Jotka ovat tämän vian oppineet jollain tavalla kiertämään voivat pitää itseään onnekkaina. Virheiden tekemistä pitäisi opettaa koulussa, mutta valitettavasti opetus on juuri päinvastaista. Koulussa opetetaan välttämään virheitä, mikä on jotakuinkin tuhoisin opetus, jonka voi kehenkään istuttaa. Toki lapsille sanotaan, että "saa tehdä virheitä", mutta se kaikuu kuuroille korville, koska virheiden tekemistä ei koskaan palkita. Lapset ovat luonnostaan hyviä tekemään virheitä, mutta valitettavan hyviä myös oppimaan pois siitä taidosta.

Noh, joka tapauksessa.

Tämän nettipäiväkirjan perustaminen oli virhe, tämän tekstin kirjoittaminen ja julkaiseminen olivat virheitä, mutta olen tyytyväinen, että tein ne. Seuratkaa esimerkkiä.

Ei kommentteja: